50.

A dziś wpis dla tych, którzy....lubią mieszać ;)


Bardzo łatwy i szybki obiad. Pierś z kurczaka, mix sałat z porzeczkami, prażonym słonecznikiem i sosem (olej z pestek dyni, musztarda dijon, miód, sól, pieprz) i grillowana polenta.

Przepis na grillowaną polentę:
gotujemy 2 szklanki wody z odrobiną soli. Na wrzątek wrzucamy pół szklanki polenty. I mieszamy. Gotujemy (ciągle mieszając) na małym ogniu przez 15 minut. Polenta musi wyjść bardzo gęsta. Po 15 minutach przekładamy do naczynia wysmarowanego lekko olejem. Wstawiamy ją na kilka minut do lodówki. Później kroimy w dość grube plastry i grillujemy na patelni (grillowej oczywiście). 

I tak w pół godziny mamy inny niż zawsze obiad.

Popularne posty z tego bloga

...koniec roku...

Moja "adoptka"